Hirsitalo
Aisti 125/135

5h + k + khh + vh + wc + pe + s

Arjen aatelia ja helppoa kalustettavuutta monipuolisesti muokattavassa hirsitalossa. Avara neljän makuuhuoneen ja väljien kodinhoitotilojen unelmakoti täyttää vaivatta isommankin perheen toiveet ja haaveet.

Koko

Kerrokset
1
Huoneet
5
Huoneistoala
125m²
Kerrosala
135m²

Aisti 125/135 -hirsitalo on Kastellin mallistotiimin esteettisen ja samalla tehokkaan tilasuunnittelun taidonnäyte. Tämä mahdollistaa ylellisyyden, taloudellisuuden ja toimivuuden samassa muuttovalmiissa hirsitalopaketissa. Esimerkiksi vesipisteiden ja laatoitettujen tilojen keskittäminen yhdeksi kokonaisuudeksi sujuvoittaa arkea ja suitsii samalla kustannuksia yhtä lailla rakentamisen kuin kodin elinkaarenkin aikana.

Tästä kodista on helppo muokata oma kompromissiton hirsikeidas.

Hyvä kalustettavuus ja kauniita hirsipintoja

Lapsiperheen kodissa pitää olla tilaa – myös säilytystilaa – elämälle. Hirsitalomalli on suunniteltu siten, että ikkunoiden lisäksi rauhoittavat ja akustiselta pehmeydeltään erinomaiset hirsiseinät saavat asuintiloissa mahdollisimman paljon näkyvyyttä kalustettavuuden kärsimättä. Korkeita huonekaluja voi esimerkiksi sijoittaa paljon väliseinille. Lisäksi jokaisessa pienemmässä makuuhuoneessa on hyvin omaa kaappitilaa sekä paikka kirjoituspöydälle.

Talomalli tarjoaa avaria neliöitä sekä pitkiä läpitalon näkymiä. Makuuhuoneet avautuvat oleskelutilojen suuntaan, jolloin syntyy kolmeen suuntaan ympäristöönsä sidoksissa olevaa luonnonvaloisaa yhteistilaa. Kun päivänvalo pääsee sisälle eri puolilta, koti on valoisa pitkin päivää ja ympäri vuoden. Olohuoneen suuria ikkunoita on mahdollista kasvattaa aina lattiaan saakka.

Kaikki seinät eivät kuitenkaan ole silkkaa ikkunaa. Oletetut naapuriin suuntautuvat päädyt ovat aukotuksiltaan maltilliset, jolloin hirsikoti tarjoaa yksityisyyttä ja suojaa tiiviisti asutuilla kaupunkimaisilla alueilla. Aukotuksia voi muokata helposti tontin mukaan.

Sviittimäistä luksusta levollisiin uniin

Ylväs ja ilmava päämakuuhuone tarjoaa perheenpäille omaa rauhaa ja tilavan vaatehuoneen, jossa mahtuu myös hyvin pukeutumaan. Sviittimäisen tunnelman kruunaa mahdollisuus lisätä oma yksityinen kulkureitti suoran pesutiloihin. Lisätty ovi mahdollistaa samalla oikoreitin kodinhoitohuoneen ja vaatehuoneen välillä. Onhan arjen vaivattomuus lopulta parasta luksusta!

Vilkkaampaa perhettä ilahduttanee mahdollisuus sijoittaa lisä-wc ja ylimääräinen suihku pesutiloihin, jolloin arkiaamujen ruuhkille voi heittää hyvästit.

Huomattavan väljä kodinhoitohuone on talon jokapäiväisten toimintojen harkittu keskus. Tilaan on sijoitettu tekniikka, pyykkihuolto ja pukeutumistila peseytyjille. Ulos vievän oven ansiosta pukeutumistilaa on ihanan helppo tuulettaa ja saunasta voi tepastella suoraan terassille haukkaamaan happea rimaseinän suojiin.

Kodinhoitohuoneen oven kautta luonnistuu myös rapaisempi sisääntulo koirien, lasten ja harrastusvälineiden kanssa – suoraan vesipisteiden ja kuivausmahdollisuuksien äärelle.

Keittiö on kodin kirjaimellinen sydän

Toimivassa keittiössä on kaikki tarpeellinen ja fiksusti sijoitettuna niin, että keittiön päivittäinen käyttäminen on mahdollisimman mutkatonta. Kokkaustilat liesineen on sijoitettu oleskelutiloista katsoen sopivasti hieman kulman taakse suojaan. Modernin keittiön isommille osille – kylmälaitteille ja komerolle – on suunniteltu sivummalle oma käytännöllinen syvennyksensä.

Tilan keskiössä on kaunis ja käytännöllinen saareke, joka toimii erinomaisena laskutilana ja tarjoilupaikkana keittiössä loihdituille herkuille ja aamupalatarvikkeille.

Keittiön ja oleskelutilojen väliä rajaa tila, johon sopii reippaan kokoinen ruokailuryhmä.

Helposti räätälöitävät neliöt

Suunnittelutiimimme ideoi etenkin nämä muokkausoptiot Aisti 125:n asukkaita ajatellen:

Muokkaa hirsikotia makusi mukaan

Löysitkö haaveidesi talomallin – melkein? Jos jonkin asian pitäisi olla hieman toisin – tämän sittenkin tuossa tai neliöitä vähän enemmän – meillä sekin onnistuu vaivattomasti! Katso kuinka voit muokata talomallia ja hirsikotisi ulkoasua: