Naantalin asuntomessut 2022
Kohde #7

Naantalin Asuntomessut 2022
Hirsi-Kastellin rannikkomaisemallinen hirsikoti nousee Luonnonmaan saarelle

Ensi kesän Naantalin Asuntomessuilla pääset näkemään, kokemaan, tuoksuttamaan ja tuntemaan vastarakennetun hirsitalon hurman koko komeudessaan, kun asiakkaan toiveiden mukaan muokattu Hirsi-Kastellin Aisti-koti kohoaa Muumien naapurisaarelle. Tulet löytämään meidät kohdenumerolla 7.

Tutustu kotien ykkösen* hirsitaloon omakohtaisesti. Hirsi-Kastellin ympäristöönsä kauniisti sulautuva messukohde tarjoaa inspiraatiota avaraan, valoisaan, moderniin ja silti luonnonmukaiseen asumiseen. Maisemallinen saaristokoti tarjoaa asukkailleen puhtaan sisäilman asumista sekä henkeäsalpaavan aitiopaikan merellisessä ympäristössä.

Vuoden 2022 Asuntomessut järjestetään aurinkoisessa Naantalissa upealla Luonnonmaan saarella, aivan Muumien saaren naapurissa. Lounatuuleksi nimetystä asuntomessualueesta valmistuu ihastuttava, merellinen ja luonnonläheinen asuinalue, joka rakentuu saariston luontoa kunnioittaen jyhkeiden kallioiden päälle. Alueelle tulee myös oma aurinkovoimala sekä älymuuntamo.

* Kastelli on ylivoimaisesti ostetuin talomerkki Suomessa. Olemme pitäneet kärkisijaa valtakunnallisissa rakentajatutkimuksissa jo vuodesta 1994. Lähde: Rakennustutkimus RTS Oy, Omakotirakentajatutkimus 2021/22 SV.

Asuntomessutalo
Aisti 135/150

5H + K + KHH + VH + 2WC + PUH + PE + S + TEKN

Hirsiasuminen on aistien ja luonnon juhlaa

Hirsi-Kastellin messutalo Aisti 135/150 syntyi Hirsi-Kastellin Aisti-talomallista yhdistettynä asukkaidensa yksilöllisiin toiveisiin.

Yksi tärkeimpiä suunnittelua ohjaavia ajatuksia oli kodin valoisuus. Heti ulko-ovesta sisään astuessa avautuvat kauniit näkymät talon läpi ja makuuhuoneen kautta takapihalle. Suurten ikkunoiden ja läpi talon kulkevien avointen tilojen ansiosta luonnonvalo saa tulvia runsaana sisätiloihin vuodenaikaan katsomatta. Päiväaurinko valaisee yhtenäiset, viihtyisät oleskelutilat keittiön ja ruokailutilan puolelta, kun taas olohuoneen puoli saa kylpeä ilta-auringon pehmeissä säteissä. Myöskin ilta-auringon puolelle sijoittuvan saunatuvan molemmille seinustoille on suunniteltu runsaasti valo-aukkoja.

Toinen tärkeä suunnittelua ohjaava tavoite oli saumaton sulautuvuus ympäristöönsä, mitä myös rakentamistapaohjeet edellyttivät. Hirsikoti on sijoitettu luonnontilaisten alueiden väliin. Tontin etuosassa on iso alue säilytettävää kalliota ja tontin takaosaan jää runsaasti kansallisromanttista mäntymetsää. Tummien värisävyjen ansiosta hirsiomakotitalo sulautuu sopusointuisasti ympäröivään maisemaan.

Rakentamistapaohjeissa edellytetty loiva harjakatto on asetettu esteettisesti ja kenties hieman yllättävälläkin tavalla talon suunnassa pitkittäin, jolloin talon kulmissa saunasiiven sekä autokatoksen pulpettikatot yhdistyvät siihen virtaviivaisesti.


Näin Naantalin messutalo rakentuu vaihe vaiheelta

1
Suunnittelu

Hyvä suunnittelu on kaiken A ja O. Sovitimme saumattomasti yhteen asiakkaamme kotitoiveet sekä rakennuspaikan ja rakentamistapaohjeiden vaatimukset. Yksi keskeisiä suunnittelua ohjaavia ajatuksia oli kodin valoisuus ja avarat läpitalon näkymät. Näistä aineksista syntyy kauniin mäntykankaan kehystämä kompromissiton hirsikoti.

2
Perustukset valmiina

Hirsitalon perustukset ovat valmiina. Tähän se nousee, terveellinen, turvallinen ja luonnollisesti hengittävä hirsikoti, joka kestää yhtä hyvin aikaa kuin saariston vaihtelevia säitäkin.

3
Hirsitoimitus

Hirret on toimitettu työmaalle. Hirsi-Kastellin vastuulliset hirret valmistetaan Suomessa, suomalaisesta puusta. Paketit toimitamme luonnollisesti säältä suojattuina.

4
Pystytys

Hirsikehikon pystytys on vauhdissa. Käytämme tietenkin aina painumatonta hirttä Hirsi-Kastellin hirsitaloissa. Naantalin asuntomessutaloon tulee painumaton kuusihirsi 204 x 260 -kokoisena.

5
Pystytys sateelta suojassa

Avot. Hirsikehikko on saatu säältä suojaan. Seuraavaksi vuorossa on muuttovalmiin hirsitalon vesikaton asennustyöt.

6
Kattopellit viimeistelyä vaille valmiina

Hirsitalon vesikatto on nyt reunapeltejä vaille valmiina. Naantalin asuntomessukodin vesikattona on laadukas musta (RR33) Ruukki Classic -kattopelti.

7
Lattiavalu ja väliseinien pystytys valmiina

Muuttovalmiin hirsitalon asennus etenee rivakasti ammattilaisten varmoissa käsissä. Asuntomessutalon lattiavalu on tehtynä ja väliseinärunkojen pystytys saatu valmiiksi. Kodin sähköistys on jo hyvässä vauhdissa.


Tekniset tiedot


Pyydä tarjous
Kiinnostuitko Hirsi-Kastellin kodista?

Lähetä meille vapaamuotoinen tarjouspyyntö Kastellin muuttovalmiista hirsikodista oheisella lomakkeella.

  • Rakennussuunnitelman tiedot

  • Hidden

    Muut tietokentät

  • Hidden