Naantalin Asuntomessut 2022
Hirsi-Kastellin VALOISa HIRSIkoti hurmasi aistit Luonnonmaan saarella

Naantalin aurinkoisilla asuntomessuilla pääsi näkemään, kokemaan, tuoksuttamaan ja tuntemaan kotien ykkösen*, Kastellin, modernin hirsitalon hurman koko komeudessaan. Asiakkaan toiveiden mukaan muokattu Hirsi-Kastellin Aisti-messutalo ihastutti messuvieraita Lounatuulen messualueella kohdenumerossa 7.

Hirsi-Kastellin ympäristöönsä kauniisti sulautuva, painumattomasta hirrestä rakennettu messutalo antoi vierailijoille inspiraatiota avaraan, valoisaan, moderniin ja silti luonnonmukaiseen asumiseen. Aisti 135/150 syntyi Hirsi-Kastellin Aisti-talomallista yhdistettynä talon asukkaiden yksilöllisiin toiveisiin. Maisemallinen saaristokoti tarjoaa perheelleen puhtaan sisäilman asumista sekä henkeäsalpaavan aitiopaikan merellisessä ympäristössä.

Katso alta, minkälaisista ratkaisuista unelmien hirsikoti syntyi.

Kesän 2022 asuntomessuilla pääsi tutustumaan myös Kastelli-talojen toiseen, saaristomaiseman inspiroimaan Kastelli Kultaranta 123/142 -talomalliin kohteessa numero 11.

*Kastelli on ylivoimaisesti ostetuin talomerkki Suomessa. Olemme pitäneet kärkisijaa valtakunnallisissa rakentajatutkimuksissa jo vuodesta 1994. Lähde: Rakennustutkimus RTS Oy, Omakotirakentajatutkimus 2021/22 RV.

Asuntomessutalo
Aisti 135/150

5H + K + KHH + VH + 2WC + PUH + PE + S + TEKN

Moderni hirsitalo on aistien ja luonnon juhlaa

Hirsiasiantuntijamme sovittivat saumattomasti yhteen asiakkaamme kotitoiveet sekä rakennuspaikan ja rakentamistapaohjeiden vaatimukset. Näistä aineksista rakentui kauniin mäntykankaan kehystämä muuttovalmis ja kompromissiton hirsikoti.

Yksi keskeisiä suunnittelua ohjaavia unelmia oli kodin valoisuus ja hienot läpitalon näkymät. Puhtaan sisäilman hirsikeidas tarjoaa asukkailleen kolme makuuhuonetta, avaran terassin, tuvallisen saunasiiven sekä modernin avoimen olokeittiön saarekkeella.

Toinen suunnittelua ohjaava tavoite oli luonnontilaisten alueiden väliin sijoitetun hirsitalon saumaton sulautuminen ympäristöönsä. Tontin etuosassa on iso alue säilytettävää kalliota ja tontin takaosaan jää runsaasti kansallisromanttista mäntymetsää. Tummien värisävyjen ansiosta hirsiomakotitalo istuu sopusointuisasti ympäröivään maisemaan. Rakentamistapaohjeiden edellyttämä loiva harjakatto on asetettu esteettisesti ja kenties yllättävälläkin tavalla talon suunnassa pitkittäin, jolloin saunasiiven ja autokatoksen pulpettikatot yhdistyvät rakennuksen kulmissa virtaviivaisesti.

Kotiin saapujia tervehtii kaunis näkymä talon läpi ja makuuhuoneen kautta takapihalle. Suuret ikkunat kutsuvat maiseman kylään oleskelutiloihin asti, jossa sitä on ilo ihailla sohvalla ja takkatulen lämmössä rentoutuen. Avoimen olokeittiön tyylikäs keittiösaareke tekee ruoanlaitosta puhdasta juhlaa ja toimii myös kätevänä tarjoilupöytänä ruokailijoille. Saarekkeen edustalla on avointa tilaa isommallekin ruokailuryhmälle.

Entä miltä maistuisikaan aurinkoinen brunssi oman terassin rauhassa?

Suurten ikkunoiden ja läpi talon kulkevien avointen tilojen ansiosta luonnonvalo saa tulvia runsaana Aisti-hirsikodin sisätiloihin vuodenaikaan katsomatta. Päivällä aurinko valaisee viihtyisät ja yhtenäiset oleskelutilat keittiön ja ruokailutilan puolelta. Olohuoneen puoli saa puolestaan kylpeä ilta-auringon pehmeissä säteissä. Myöskin ilta-auringon puolelle sijoittuvan saunatuvan molemmille seinustoille on suunniteltu runsaasti valo-aukkoja.

Ajatuksella suunniteltu pohjaratkaisu tarjoaa arjen luksusta helposti muunneltavissa neliöissä.

Päämakuuhuoneessa on tilava vaatehuone, joka on suojaisan ikkunansa ansiosta ilahduttavan valoisa. Vaatehuone on kätevästi yhteydessä suoraan kodinhoitohuoneeseen. Puhtaan raikkaat tekstiilit onkin helppo kiikuttaa kuivausrummusta omille paikoilleen. Yhden kodin makuuhuoneista voi pyhittää helposti myös työhuoneeksi, harrastustilaksi tai vaikka hyvän olon kuntoiluhuoneeksi.


Aisti 135/150 -messutalon kuvia ja tunnelmia

Yhteistyökumppaneitamme ovat mm. Adea, Nikari, Lundia, Woodnotes, Innolux, Familon, Pauliina Rundgren, Karoliina Peltokorpi, Reimann, Pentik, Puustelli, Siemens, Tiivi, Kaskipuu, Ruukki, Gyproc, Pukkila, Swedoor, Lumisaunat, Perustava ja Vesivek.


Vuoden 2022 asuntomessut järjestettiin aurinkoisessa Naantalissa upealla Luonnonmaan saarella. Lounatuuleksi nimetystä asuntomessualueesta valmistuu ihastuttava, merellinen ja luonnonläheinen asuinalue, joka rakentuu saariston luontoa kunnioittaen jyhkeiden kallioiden päälle. Alueelle suunniteltiin myös oma aurinkovoimala sekä älymuuntamo.


Pyydä tarjous
Kiinnostuitko Hirsi-Kastellin hirsitaloista?

Lähetä meille vapaamuotoinen tarjouspyyntö Kastellin muuttovalmiista hirsikodista oheisella lomakkeella.

  • Rakennussuunnitelman tiedot

  • Hidden

    Muut tietokentät

  • Hidden