Hirsi-Kastellin valoisa Aisti-hirsikoti hurmaa Asuntomessuilla

Naantalin Asuntomessuilla esiteltävä Aisti 135/150 -hirsitalo syntyi Hirsi-Kastellin Aisti-talomallista yhdistettynä asukkaiden yksilöllisiin toiveisiin. Maisemallinen hirsikoti tarjoaa puhtaan sisäilman asumista sekä henkeäsalpaavan aitiopaikan Luonnonmaan saarella, kohdenumerossa 7.

Kesän 2022 asuntomessuilla nähdään sisätiloiltaan poikkeuksellisen vaalea hirsitalo, kun messuvieraat pääsevät ensimmäistä kertaa tutustumaan Kastellin hirrestä toteuttamaan messukohteeseen. Hirsi-Kastellin luontoon kauniisti sulautuvan Aisti-malliston messukoti antaa inspiraatiota avaraan, valoisaan, moderniin ja silti luonnonmukaiseen hirsiasumiseen. 

Painumattomasta hirrestä rakennettu messutalo sovittaa saumattomasti yhteen asiakkaan kotitoiveet sekä rakennuspaikan ja rakentamistapaohjeiden vaatimukset. Näistä aineksista syntyi mäntykankaan kehystämä kompromissiton Aisti 135/150 -hirsikoti.

Suunnittelun johtotähtenä oli kodin valoisuus ja hienot läpitalon näkymät. Heti sisään astuessa avautuu kaunis näköala makuuhuoneen sekä oleskelutilojen kautta viihtyisälle terassille ja takapihalle. Suurten ikkunapintojen ja avointen tilojen ansiosta luonnonvalo saa tulvia messukodin sisätiloihin kaikkina vuodenaikoina.

Toinen suunnittelua ohjaava tavoite oli luonnontilaisten alueiden väliin sijoitetun talon saumaton sulautuminen ympäristöönsä. Naantalin messualueella kunnioitetaan tarkasti Luonnonmaan kaunista luontoa ja talojen halutaan sopivan kallioille mahdollisimman hyvin. Rakennusmääräykset ovat tuoneet Kastellin hirsitaloon erityisen loivan epäsymmetrisen harjakaton, joka on asetettu esteettisesti ja yllättävälläkin tavalla talon suunnassa pitkittäin, Näin saunasiiven ja autokatoksen pulpettikatot yhdistyvät rakennuksen kulmissa virtaviivaisesti. Tummien värisävyjen ansiosta hirsiomakotitalo istuu sopusointuisasti ympäröivään maisemaan.

Ekologisen Aisti-hirsikodin moderni ja ajatuksella suunniteltu pohjaratkaisu tarjoaa arjen luksusta helposti muunneltavissa neliöissä. Kolmen makuuhuoneen ja avoimen saarekkeellisen olokeittiön lisäksi hirsikeidas hurmaa avaralla terassilla sekä tuvallisella saunasiivellä.

Vastuullisuus näkyy myös messukodin sisustuksessa, joka suosii kotimaisilla kädentaidoilla syntyneitä huonekaluja, sisustustuotteita, taidetta sekä ekologisia ja kestäviä luonnonmateriaaleja.

Aisti 135/150

5H + K + KHH + VH + 2WC + PUH + PE + S + TEKN

Hirsi-Kastellin 135 huoneistoneliön muuttovalmiissa Aisti-hirsitalossa on kolme makuuhuonetta ja olohuoneen jatkeena toinen, tuvaksi kutsuttu oleskelutila saunasiivessä. Hirsikoti on luotu luonnonvalon ympärille, sillä valoisuus ja näyttävät läpitalon näkymät olivat keskeinen toive talomallin suunnittelussa ja räätälöinnissä. Myös saunatuvan molemmille seinustoille on suunniteltu runsaasti valo-aukkoja, jotka houkuttelevat päivänsäteet kodin sisälle.

Kastelli – markkinajohtaja jo 28 vuoden ajan

Kastelli on jälleen Suomen ostetuin ja arvostetuin pientalomerkki. Kastelli-talot Oy on pitänyt kärkisijaa valtakunnallisissa rakentajatutkimuksissa aina vuodesta 1994 lähtien1.

Kastelli-talot Oy on osa kotimaista perheyhtiö Harjavalta Oy -konsernia yhdessä Suomen myydyimmän keittiömerkin, Puustellin, sekä kasvavan rakennusliike Lapti Oy:n kanssa. Kastellilla on jo yli 30 000 rakennetun talon kokemus. Kastelli tarjoaa myös talotekniikan suunnittelun ja toteutuksen saman katon alta.

1Lähde: Rakennustutkimus RTS Oy, Omakotirakentajatutkimus 2021/22 SV ja 2021/22 RV.

Katso lisää tietoa Naantalin Asuntomessuista täältä: